• sfaturi-dentist5 motive pentru vizita periodica la medicul stomatolog:

  1. Gingii sanatoase, dinti sanatosi. In cazul adultilor, imbolnavirea gingiilor este una dintre cauzele principale ale pierderii dintilor. Dupa raceala, imbolnavirea gingiilor este cea mai intalnita afectiune la adulti. Puteti controla acest aspect astfel:
  a) programati-va o vizita la medicul dentist cel putin o data la sase luni;
  b) spalati-va pe dinti de cel putin doua ori pe zi, indicat ar fi dupa fiecare masa;
  c) folositi apa de gura;
  d) folositi ata dentara.

  2. Dintii sanatosi contribuie la mentinerea sanatatii. Multi dintre noi nu constientizam acest lucru, insa exista o legatura intre bolile de inima, de exemplu, si sanatatea dintilor. Atunci cand exista o infectie a gingiilor se creeaza tartrul dentar, acestea din urma poate duce la sangerarea gingiilor sau retragerea acestora. Mergeti in mod regulat la medicul dentist pentru detartraj si ingrijire profesionala a dintilor.

  3. Doriti sa va pastrati dintii sanatosi, sa preveniti cariile si imbolnavirea gingiilor? Mergeti la dentist. Cine, dintre noi, nu isi doreste sa aiba un zambet frumos si dinti sanatosi? Pentru ca acest lucru sa se intample, programati-va intalniri regulate cu medicul dentist, astfel incat sa mentineti sanatatea dentara. In urma unei consultatii stomatologice, doctorul va poate avertiza in cazul in care exista orice semn de imbolnavire a dintilor. Un doctor dentist bun va va oferi instructiuni cu privire la actiunile pe care sa le urmati pentru a va mentine sanatatea dentara.

  4. Aflati cat mai devreme despre orice posibila imbolnavire a dintilor. Prin vizita la medicul dentist, efectuata cel putin o data la sase luni, aveti sansa de a afla din timp despre orice posibila afectiune dentara. In unele cazuri, amanarea vizitei la medical stomatolog nu face decat sa prelungeasca durata de timp in care bacteriile ataca dintii. Simptomele netratate ale imbolnavirii danturii pot conduce in final la extractii dentare.

  5. Dintii frumosi ne fac sa ne simtim noi insine mai frumosi. Atunci cand avem dintii sanatosi, ne simtim bine. Un zambet frumos poate face parte din personalitatea noastra. Acesta este un motiv in plus pentru a respecta controlul dentar periodic, cel putin o data la sase luni.