• albire dentara bistritaDintii mai albi sunt considerati  astazi semn al sanatatii si tineretii. In aceste conditii, nu este de mirare ca si cererea pacientilor pentru tratamentul de albire dentara profesionala inregistreaza o crestere constanta de la an la an.

  1. Pot sa folosesc produsele de albire dentara pe care le gasesc in comert?

  Daca va doriti dinti albi si sanatosi, vizitati cabinetul medicului dentist.  Este adevarat ca se gasesc o multitudine de produse pentru albire dentara in mall si puteti comanda aceste produse de albire dentara direct de pe internet.

  Este la fel de adevarat ca doar un medic dentist va poate face o recomandare de albire dentara profesionala in urma unei consultatii stomatologice de specialitate. Medicul stomatolog este cel in masura sa va recomande sau sa va sfatuiasca cu privire la procedurile de estetica dentara si/ sau utilizarea corecta a acestor materiale de albire dentara pe care le gasim in comert. Altfel, fara supraveghere si expertiza medicala, in cazul unor afectiuni dentare deja existente, aceste materiale pot provoca daune.

  2. Care sunt metodele de albire dentara profesionala?

  In cabinetul de estetica dentara, exista doua tratamente de albire dentara profesionala: albire dentara cu lampa cu laser la cabinetul stomatologic si albire dentara cu gutiere acasa.

  Prin urmare, albirea dintilor poate fi facuta rapid, cu ajutorul unei lampi special,  in cabinetul doctorului dentist, in mai putin de o ora, prin procedura de albire dentara cu laser.

   Cea de-a doua varianta, albirea dintilor cu gutiere cu un gel cu peroxid de hidrogen care se pune seara pe dinti, timp de o saptamana, este realizata de catre pacient acasa, cu respectarea instructiunilor medicului dentist.

  3. Exista restrictii pentru tratamentul de albire dentara?

  Potrivit doctorilor specialisti in estetica dentara, varsta minima la care se poate aplica un tratament de albire dentara profesionala este de 14 ani. La aceastra varsta, pulpa dintelui este pe deplin formata, ceea ce inseamna ca adolescentul va experimenta sensibilitate dentara scazuta.

  Tratamentul de albire dentara nu are efect  asupra dintilor de portelan (coroane, punti dentare), plombe si diverse alte lucrari protetice.

  Albirea dintilor nu este recomandata pacientilor cu carii dentare netratate, cu parodontita (boala inflamatiei gingiilor) sau care sufera de hipersensibilitate dentara.

   4. Ce trebuie sa stiu inainte si dupa albirea dentara?

  Inaintea tratamentului de albire dentara, se recomanda o examinare stomatologica aprofundata, tratarea afectiunilor dentare (daca acestea exista), detartraj subgingival cu ultrasunete, periaj si tratament de igienizare dentara profesionala de catre un medic dentist generalist.

  Timp de cel putin 48 de ore dupa tratamentul de albire dentara, nu mancati si nu beti nimic care ar putea sa pateze dintii (cafea, ceai, bauturi colorate sau acide). De asemenea, dupa albirea dentara profesionala, nu se fumeaza.

  Rezistenta in timp a efectelor tratamentului de albire dentara este influentata de stilul de viata. O ingrijire dentara corecta poate face ca nuanta de alb rezultata in urma albirii dentare sa dureze intre 2-4 ani.

  5. Cat costa albirea dintilor sau care este pretul tratamentului de albire dinti? 

  Ca si in cazul oricarei proceduri dentare, albirea dintilor trebuie sa fie intotdeauna realizata dupa o consultatie stomatologica de specialitate, deci doar la recomandarea si sub supravegherea unui medic stomatolog.

  Pretul pentru albire dentara profesionala, cu lampa cu laser, tratament realizat in cabinetul Stomatologic este de 900 lei. Pretul pentru albire dentara profesionala cu gutiere cu gel peroxid de hidrogen, procedura de albire dentara realizata acasa de catre pacient conform instructiunilor medicului de estetica dentara este de 600 lei.

  Centrul stomatologic RaDent Center Bistrita va intampina cu servicii complete stomatologie si radiologie dentara pentru intreaga familie, tratamente dentare rapide, la un raport bun calitate-pret, medici dentist profesionisti, cu experienta, empatici si prietenosi, aparatura medicala performanta.