• aparitie-carie10 obiceiuri care faciliteaza aparitia cariilor, ingalbenirea si caderea dintilor:

  1. Deschiderea diverselor lucruri cu dintii. Folositi-va dintii doar pentru a mesteca mancarea.

  2. Scrasnirea dintilor. Aceasta afectiune este numita bruxism, este cauzata de stres si obiceiul ia amploare in timpul somnului. In timp, acest obicei poate conduce la caderea dintilor. Consultati medical dentist pentru solutii.

  3. Piercing in limba. Intotdeauna consultati un medic stomatolog pentru a afla cum poate influenta acest lucru dantura si aflati indicatii speciale pentru ingrijirea cavitatii bucale.

  4.Dulciurile, pastille de tuse, bomboanele gumate. Acestea contin mult zahar si pot provoca in timp carii.

  5.Bauturile carbogazoase, bauturi energizante, sucuri de fructe cu zahar adaugat (contin zahar si indulcitori artificiali)

  6.Vinul rosu si alb pateaza dintii si pot afecta smaltul acestora. De fiecare data dupa ce beti vin, clatiti-va intensiv cu apa pe dinti si, pe cat posibil, spalati-va pe dinti.

  7. Cipsurile si spargerea in mod frecvent a semintelor de floarea soarelui cu dintii. Aceste alimente pot afecta smaltul dintelui si au tendinta de a ramane intre dinti. Ca urmare, folositi ata dentara.

  8.Rontairea creioanelor, a cuburilor de gheata sau a altor obiecte. Guma de mestecat fara zahar poate fi o optiune mai buna atunci cand simtiti nevoia sa mestecati.

  9.Consumul de cafea. Culoarea si aciditatea cafelei poate provoca, in timp, ingalbenirea dintilor. Din fericire, exista acum diferite metode de albire a dintilor. Spalati-va pe dinti de fiecare data dupa ce savurati cafeaua. Daca sunteti preocupat de decolorarea dintilor, discutati cu medicul dvs. dentist pentru solutii pentru albirea danturii.

  10. Fumatul.Tigarile pot pata dintii si pot cauza caderea acestora, ca urmare a bolilor gingivale. Tutunul poate de asemenea provoca cancer. Daca inca aveti nevoie de un motiv pentru a renunta la fumat, ganditi-va la frumusetea zambetului dvs.