• Albirea Dintilor

 • Albirea Dintilor - Albire Profesionala Dantura

  Albirea dentara profesionala este procedura de cosmetica dentara prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta naturala la o nuanta mai deschisa. Multi oameni asociaza albirea profesionala a dintilor cu vedetele de cinema. De fapt, albirea danturii este astazi o procedura extrem de populara in estetica dentara.

  Exista o serie de factori care contribuie la decolorarea sau ingalbenirea dintilor. Un rol major in ceea ce priveste patarea si ingalbenirea dintilor il are mancarea si bauturile pe care le consumam, medicamentele, consumul de tigari, cafea, vin. Inaintea aplicarii tratamentelor de albire dentara, este necesar sa se faca igienizare dentara si un detartraj. 

  Albirea dintilor poate fi facuta rapid in cabinetul doctorului dentist, in mai putin de o ora, cu ajutorul unei lampi speciale de albire, sau acasa, cu un gel care se pune seara pe dinti, timp de o saptamana.

 • Albirea Dentara Acasa, Cu Gel Peroxid. Se Utilizeaza Gutiera Dentara.

  Albirea dintilor acasa este destinata pacientilor care isi doresc o albire graduala a danturii. Pentru procedura de albire a dentilor acasa este necesara realizarea de catre tehnicianul dentar a unei gutiere. Gutiera este un mulaj realizat dintr-un plastic subtire si transparent, in care se va aplica gelul peroxid de albire dentara. 

  Gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi pana la obtinerea nuantei de alb dorite pentru dinti. Gutierele cu gelul de albit dintii se pun pe dinti seara, inainte de culcare si pacientul va dormi cu ele. Acest tratament de albire a danturii se aplica timp de 7 nopti si costa 600 lei. Aceasta metoda poate fi folosita si pentru mentinerea rezultatului obtinut prin albirea dintilor cu laser in cabinetul stomatologic. Gelul nu albeste plombele sau coroanele, ci doar dintii.

 • Albirea Dentara Cu Laser, In Cabinetul Stomatologic

  Dinti albi intr-o ora, pe parcursul a doua sedinte stomatologice la cabinet. O metoda mai moderna si mai rapida de albire a danturii implica folosirea unei lampi cu ultraviolete. In acest caz, rezultatele sunt spectaculoase fiindca, dupa doua sedinte de cate o ora, pacientul pleaca din cabinetul stomatologic cu dinti mai albi cu pana la 3-8 nuante. Rezultatul albirii dintilor dureaza in medie 2-3 ani si tratamentul de albire se poate repeta dupa aceasta perioada.

  Medicul dentist foloseste, in timpul tratamentul de albire dentara cu laser in cabinetul stomatologic, un gel cu peroxid de hidrogen, cu concentratie de pana la 38%, al carui efect este potentat de o radiatie luminoasa cu o anumita lungime de unda. In timpul sedintelor, deoarece gelul poate produce leziuni ale gingiei, partile moi (gingie, buze) sunt izolate pentru a fi protejate si se aplica gelul cu peroxid pe suprafata externa a dintilor. Apoi se proiectează o lumina speciala – leduri sau laser – pe suprafetele dentare.
   
  In cadrul cabinetului stomatologic RaDent Center Bistrita, utilizam lampa de albire dentara profesionala de mare viteza, marca Whiten Max Monitex. Procedeul de albire dentara cu laser se poate face maximum de doua ori pe an si costa 900 lei. La fumatori, consumatorii de coca-cola sau cafea, efectul albirii dureaza mai putin. 

  Cele doua metode de tratament, albire dentara acasa si albire dentara cu laser la cabinet se pot combina. 

   

 • Sfaturi Pentru Inainte Si Dupa Albire Profesionala Dinti.

  Ce sa faceti inainte de procedura de albire profesionala a dintilor?
  Inainte de a incepe operatiunea de albire a danturii este important sa se elimine complet placa dentara si sa se trateze eventuale probleme dentare existente (carii, fisuri ale dintilor etc.)

  Ce sa faceti dupa procedura de albire dentara?
  Timp de cel putin 48 de ore dupa albirea dentara este interzis fumatul, consumul de bauturi colorate, sucuri acide sau bauturi (cum ar fi coca-cola sau suc de portocale). Rezistenta in timp a efectelor tratamentului de albire dentara este influentata de stilul de viata.
  O ingrijire dentara buna poate face ca nuanta de alb obtinuta in urma albirii dentare sa dureze intre 2-4 ani.