• Implanturi Dentare

 • Implanturile Dentare, O Solutie Buna Pentru Inlocuirea Dintilor Lipsa

  Un implant dentar este un surub din titan care se insereaza in grosimea osului alveolar pentru a inlocui radacina unui dinte natural lipsa. Implantul dentar este radacina unui dinte artificial care va inlocui un dinte lipsa si baza pe care sunt realizate ulterior lucrari protetice dentare fixe (dinti portelan, proteze dentare). Implantul dentar face parte din categoria procedurilor odontologiei protetice si poate fi incadrata si in domeniul esteticii dentare. Daca pacientul va mentine o igiena orala corespunzatoare si va efectua in mod regulat vizite la dentist, implantul dentar poate dura o viata intreaga.

  Implantul dentar este un tratament stomatologic modern, cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Tratamentul de restaurare a dintilor prin implantologie este preferat atat de catre purtatori de proteze dentare, cat si de catre persoanele cu unul sau mai multi dinti lipsa. 

  Implanturile dentare pot fi imediate sau tardive. Implanturile dentare imediate se pot insera in aceeasi sedinta cu extractia dintelui deteriorat, iar cele tardive se pot insera dupa 4-6 luni de la data extractiei dentare. Multi pacienti prefera coroane de portelan pe implanturile dentare intrucat acestea arata si sunt simtite ca si dintii naturali, se adapteaza perfect, iar functionalitatea este aceeasi ca a propriilor dinti.

 • Implanturile Dentare Previn Pierderea Osoasa Cauzata de Lipsa Dintilor Si Imbatranirea Prematura a Fetei

  Implanturile dentare permit pacientilor sa manance, sa vorbeasca, sa zambeasca si sa traiasca cu incredere. In plus, acestea ajuta la mentinerea structurii osoase a maxilarului, previn resorbtia osoasa, ajuta la pastrarea unei ocluzii stabile si pastrarea unui aspect tineresc al fetei pe durata vietii. Schimbati-va viata in bine cu implanturile dentare. 

 • Avantajele Implantului Dentar

  1. Estetica, incredere, sanatate, rezistenta implanturi dentare: 
  Aspect facial imbunatatit. Lucrarile dentare protetice ancorate pe implanturi dentare arata si dau senzatia de dinti naturali. Deoarece sunt integrate in os, implanturile devin permanente. Prin refacerea armoniei dentare, prin forma si culoare adecvate, aspectul zambetului si al fetei se imbunatatesc considerabil.

  Pronuntie corecta, vorbire imbunatatita. Deoarece implanturile dentare par dinti naturali, veti uita ca ati avut dinti lipsa, felul in care vorbiti nu va fi afectat, ca in cazul protezelor. Dintii fixati pe implanturi dentare nu se misca si va permit sa articulati cuvintele corect, lipsiti de stresul ca protezele mobile se pot misca sau aluneca.

  Sanatate orala imbunatatita. Implanturile dentare nu necesita sacrificarea prin slefuire a celorlalti dinti sanatosi, asa cum se intampla in cazul puntilor dentare, care se sprijina pe dintii naturali. Deoarece dintii vecini nu sunt slefuiti pentru a sprijini implantul, mai multi dinti naturali raman integri, imbunatatindu-va sanatatea orala pe termen lung. Implanturile individuale, permit, de asemenea, accesul mai usor la spatiile dintre dinti, imbunatatind igiena orala.

  Rezistenta implanturilor dentare. Implanturile sunt confectionate din titan, material usor si foarte rezistent. Ele vor rezista in os foarte multi ani daca le acordati o atentie speciala. 

  2. Implanturi dentare pentru usurinta in masticatie, nutritie sanatoasa:
  Protezele mobile, care deseori aluneca si determina leziuni gingivale si chiar nevralgii, pot creea probleme de secretie salivara, pot face masticatia dificila. Dintii fixati pe implanturile dentare functioneaza ca si dintii naturali si permit pacientilor sa manance cu incredere si fara durere alimentelele preferate.

  3. Implanturi dentare pentru stare de confort fizic si psihic mult imbunatatite:
  Lucrarile dentare fixate pe implanturi elimina disconfortul psihic generat de mobilitatea lucrarilor dentare, insa si disconfortul fizic: leziuni, nevralgii, alergii, mobilitatea protezei dentare. 

 • Pacientii Implantului Dentar. Procedura Operatie Implant Dentar.

  Pentru pacientii implanturilor dentare, sanatatea este un factor mult mai important decat varsta. Candidatul ideal pentru un implant dentar este pacientul tanar, cu varsta intre 25-35 ani, starea de sanatate buna, cu dinti lipsa, in special lipsa stalpilor posteriori de sustinere. Acest tip de tratament dentar poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice.

  Inainte de realizarea operatiei chirurgicale de fixare a implantului dentar se realizeaza un examen CT (computer tomograf) sau o radiografie pentru a se cunoaste grosimea si latimea osului si pentru a se stabili ce tip de implant se potriveste. In unele cazuri, atunci cand pozitia si marimea sinusurilor maxilare fac imposibila procedura de inserare a implanturilor dentare in maxilar, in zona maselelor, este necesara realizarea unei operatii de sinus lift. Aceasta interventie presupune ridicarea membranei sinusului pentru a obtine in zona arcadei superioare o masa osoasa cu profunzimea si latimea necesare sau spatiul necesar, fiind urmata de procedura de aditie de os pentru a se putea integra corect implantul dentar.

  Medicul specialist implantolog poate determina daca sunteti sau nu un candidat pentru aceasta procedura, dupa evaluarea tuturor testelor de sange, radiografice si a istoricului dvs. dentar. Operatia de implantare dentara este relativ simpla. Se poate folosi un anestezic local, sau, daca pacientul are emotii prea mari ori cazul este complex, un anestezic general. Procedura chirurgicala este rapida si nedureroasa, insa in saptamanile dupa interventie este posibil sa simtiti discomfort. Acesta se datoreaza procesului normal de vindecare.