• Radiologie Dentara

 • Radiografii Dentare Digitale Direct in Clinica Stomatologica

  Radiografiile dentare digitale au un rol esential in scanarea cu mai mare precizie a afectiunilor din interiorul cavitatii bucale si de la nivelul radacinilor dintilor si a gingiilor. Cu ajutorul radiografiilor performante, medicul dentist poate identifica, in cadrul unui consult stomatologic periodic, o scadere a volumului osos si astfel poate determina gravitatea afectiunilor gingivale. In majoritatea cazurilor, examenul clinic dentar nu este suficient pentru un diagnostic complet al potentialelor afectiuni ale cavitatii bucale si posibile anomalii dentare. De fapt, majoritatea problemelor de sanatate ale danturii si ale maxilarului nu sunt vizibile cu ochiul liber. 

  Posibilitatea efectuarii radiografiilor dentare de ultima generatie in doar cateva secunde, precum si a tratamentelor stomatologice, direct in centrul nostru stomatologic, face ca medicul dentist sa poata lua rapid si corect deciziile potrivite fiecarui caz. In plus, pacientii salveaza timp intrucat nu va mai fi necesara deplasarea la un laborator de radiologie separat si inca o programare la dentist.

  Centrul stomatologic RaDent Center Bistrita este prevazut cu tehnologie si aparatura medicala folosita in stomatologia moderna. Pentru radiografiile mari folosim aparatul de radiologie dentara Rx panoramic, marca Vatech, un dispozitiv performant care asigura vizionarea maxilarului si a danturii in imagini full digitale de ultima generatie. In cazul radiografiilor mici, folosim aparatul de radiologie dentara Rx retroalveolar, marca Vatech, un sistem modern cu generator cu inalta frecventa pentru asigurarea calitatii maxime a imaginii radiologice si reducerea la minim a iradierii pacientului.

  Tehnolologia moderna folosita pentru radiologia dentara asigura rezultate excelente si rezolutie maxima a imaginilor, cu radiatii minime pentru pacient. Scopul principal al radiologiei dentare digitale este de a reduce expunerea pacientilor la radiatii. Suntem de parere ca astazi nu putem vorbi despre servicii stomatologie de calitate fara aparate de radiologie dentara moderne.

  Pe langa descoperirea detaliilor importante privind starea de sanatate a danturii si maxilarului pacientului, radiografia dentara este folosita de catre medicul stomatolog ca referinta de baza pentru urmatoare vizitele ale pacientului la cabinetul dentar.